Doprava zadarmo

Systémy zatvárania zásuviek. Poznáte rozdiely?

Systémy zatvárania a otvárania šuplíkov a zásuviek sú kľúčovými komponentmi moderného nábytku, ktoré ovplyvňujú jeho funkčnosť, bezpečnosť a užívateľský komfort. Systém zatvárania a otvárania šuplíkov či zásuviek uľahčuje a zjednodušuje odkladanie, vyberanie vecí zo zásuviek. Existuje rôznorodé delenie systémov. 

Všeobecne platí, že treba vyberať robustné a odolné materiály

Tie sa postarajú o dlhú životnosť a spoľahlivosť. Následne sa treba rozhodnúť, či potrebujete nejaké pridané vlastnosti. Medzi ne môže napríklad patriť tlmené zatváranie, bezrúčkové zatváranie. Vyberať treba aj podľa toho, čo budeme do zásuvky odkladať.

blog-foto

Niektoré druhy systémov zatvárania sú:

Klasický systém: Klasický systém používa jednoduchý mechanizmus, ktorý umožňuje používateľovi manuálne vysúvať a zasúvať šuplíky alebo zásuvky. Tento systém môže mať rôzne varianty, ako sú kovové lišty, na ktoré sú šuplíky nasadené, alebo plastové vodiace prvky.

Soft-Close systém: Soft-Close systém je moderným riešením, ktoré umožňuje šuplíkom alebo zásuvkám zatvárať sa tichým a plynulým spôsobom. Tento systém využíva tlmiace mechanizmy, ktoré pomaly spomaľujú pohyb šuplíka alebo zásuvky tesne pred ich úplným zatvorením, čím sa minimalizuje hluk a chráni obsah pred náhlymi nárazmi. Aj tento nočný stolík disponuje Soft-Close systémom.

Push-to-Open systém: Push-to-Open systém umožňuje otváranie šuplíkov alebo zásuviek jednoduchým stlačením ich predného panelu. Tento systém využíva mechanizmus s pružinou alebo magnetom, ktorý umožňuje šuplíku alebo zásuvke vyjsť do výsuvného režimu po stlačení.

Self-Closing systém: Self-Closing systém je podobný systému Soft-Close, avšak nevyžaduje manuálnu manipuláciu pri zatváraní. Tento systém automaticky zatvára šuplíky alebo zásuvky po ich ľahkom vysunutí.

Touch-to-Open systém: Touch-to-Open systém je inovatívnym riešením, ktoré umožňuje otváranie šuplíkov alebo zásuviek jednoduchým dotykom ich predného panelu. Tento systém využíva senzorovú technológiu, ktorá reaguje na jemný tlak a spúšťa mechanizmus otvorenia. Aj tento nočný stolík funguje na tomto princípe. 

Tieto systémy sa starajú o:

  • Bezpečnosť - chránia naše prsty pred privrznutím.
  • Pohodlie - umožňujú jednoduché otváranie a zatváranie zásuviek.
  • Tichosť - tiché a hladké zatváranie šuplíkov.
  • Funkcionalitu - umožňujú efektívne využitie úložného priestoru.
  • Trvanlivosť - tieto systémy sú navrhnuté tak, aby vydržali dlhú dobu používania.