Doprava zadarmo

Čo si predstaviť pod pojmom francúzska posteľ?

Ako vyzerá francúzska manželská posteľ?

Francúzske postele sú špecifickým typom lôžka. Vyznačujú sa elegantným dizajnom a štýlovými prvkami. Charakterizuje ich vysoký rám s nohami a často majú zakrivené časti. Tieto postele majú romantický a vintage vzhľad a sú obľúbené nielen pre ich dizajn, ale aj pre kvalitu a detaily. 

Aký je rozdiel medzi manželskou posteľou a francúzskou posteľou?

Manželská posteľ je štandardný typ určený pre spoločný spánok, zatiaľ čo francúzska posteľ je charakteristická elegantným dizajnom s vysokým rámom. Manželské postele sú zamerané na pohodlie a praktickosť, zatiaľ čo francúzske postele sa viac zameriavajú na estetiku a štýl.

Francúzska čalúnená manželská postel umiestnená v spálni s ostatným nábytkom

Aká veľká býva francúzska posteľ?

Veľkosť francúzskej postele sa môže líšiť v závislosti od konkrétneho modelu a výrobcu. Typické veľkosti francúzskych postelí zahŕňajú jednolôžkové (90 cm široké), dvojlôžkové (140-160 cm široké) alebo kráľovské veľkosti (180-200 cm široké). Tak ako manželská, existuje aj francúzska posteľ 180x200. Rozmerovo sú teda podobné ako klasické manželské postele. Tieto postele môžu mať aj rôzne dĺžky v závislosti od konkrétneho modelu a štýlu.

Čo znamená francúzska posteľ v hoteliérskom žargóne? 

Vo väčšine hotelov sa francúzska posteľ označuje ako medzikategóriová možnosť medzi jednolôžkovou a dvojlôžkovou posteľou. Je ideálnou voľbou pre jednotlivca, ktorý si želá väčšiu pohodlnosť, ale môže slúžiť aj ako kompaktná voľba pre páry.

Čo je väčšie - francúzska alebo manželská posteľ?

Všeobecne platí, že manželská posteľ je väčšia ako francúzska posteľ. Manželská posteľ je navrhnutá pre dvoch ľudí a zvyčajne má väčšie rozmery. Na druhej strane, francúzska posteľ je často menšia ako dvojlôžková posteľ. Takže ak hľadáte väčšiu posteľ pre dvoch ľudí, manželská posteľ by bola lepšia voľba ako francúzska posteľ.

Prečo francúzska manželská posteľ?

V každom prípade, ak hovoríme o francúzskej manželskej posteli, zvyčajne sa odkazuje na manželskú posteľ s určitými štýlovými alebo veľkostnými charakteristikami, ktoré sú buď inšpirované francúzskym dizajnom alebo sú typické pre francúzske postele. Je to len iný spôsob, ako opísať určitý typ manželskej postele, ktorá sa môže líšiť od iných dizajnových prvkov alebo veľkostí.