Doprava zadarmo

Aké sú prírodné alternatívy osviežovačov vzduchu?

Svieži vzduch bez chemikálií.

Žijeme v dobe, kde sa stále viac ľudí snaží minimalizovať kontakt s chemikáliami v každodennom živote. Osviežovače vzduchu nie sú výnimkou. Chemikálie obsiahnuté v komerčných osviežovačoch môžu mať potenciálne negatívny vplyv na naše zdravie. Preto vám prinášame viaceré prírodné alternatívy, ktoré vám umožnia osviežiť váš domov efektívne a bez rizika.

Prírodný osviežovač vzduchu, na fotografii zobrazené tropické ovocie

Keď vám ponúka život citróny, spravte z nich osviežovač

Jedna z najúčinnejších a prírodných alternatív osviežovačov vzduchu je citrusová vôňa. Pomaranče, citróny a grep patria medzi obľúbené vône, ktoré nielen, že príjemne voňajú, ale majú aj antibakteriálne vlastnosti. Skúste napríklad nakrájať čerstvé citróny a pomaranče a umiestnite ich do misiek v rôznych častiach domu. Okrem toho môžete veľmi jednoducho vytvoriť citrusový sprej, zmiešaním vody s pár kvapkami prírodného citrusového esenciálneho oleja, či citrónovej kôry.

  • Sóda bikarbóna a esenciálne oleje

Sóda bikarbóna je skvelým absorbovačom zápachu a môže byť efektívnym prírodným osviežovačom vzduchu. Stačí zmiešať sódu bikarbónu s niekoľkými kvapkami obľúbeného esenciálneho oleja a vytvoriť tak vlastný práškový osviežovač. Tento mix môžete umiestniť do otvorených nádob a položiť ich do viacerých miestností.

  • Zázračné bylinky

Bylinky ako levanduľa, mäta a rozmarín nie sú len skvelým prídavkom do kuchyne, ale môžu slúžiť aj ako prírodný osviežovač vzduchu. Vytvorte si vlastné bylinkové vankúše alebo zavesené vrecká naplnené sušenými bylinkami. Alebo môžete bylinky umiestniť do váz a rozmiestniť ich po domácnosti pre ich príjemnú vôňu.

  • Éterické oleje a difuzér

Difuzéry s éterickými olejmi sú populárnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú prírodné osviežovače vzduchu. Oleje z levandule, eukalyptu, čajovníka a bergamotu môžu mať nielen príjemnú vôňu, ale aj antivírusové a antibakteriálne vlastnosti. Difuzéry sa ľahko používajú, umožňujú vám prispôsobiť intenzitu vône podľa svojich preferencií a naviše sa jeho vzhľad dokonale hodí napríklad aj k dreveným manželským posteliam ako aj inému drevenému nábytku do spálne.

Difúzer v spláni na drevenej stoličke vedľa manželskej postele z masívu

Pri hľadaní spôsobov, ako osviežiť vzduch vo svojom dome, nie je potrebné siahnuť po komerčných osviežovačoch plných chemikálií. Prírodné alternatívy ponúkajú nielen osviežujúcu vôňu, ale aj potenciálne zdravotné výhody. Experimentujte s rôznymi prírodnými osviežovačmi a objavte, ktorý najviac vyhovuje vašim preferenciám a potrebám vášho domova.